Therapie en revalidatie

Afspraak maken

THERAPIE EN REVALIDATIE

Als je gaat revalideren, wil je dat wel onder begeleiding van een professionele fysiotherapeut doen. Bij ons kun je ervan uitgaan dat je wordt begeleid door een erkende fysiotherapeut. Al onze fysiotherapeuten zijn namelijk registerfysiotherapeut. Dit houdt in dat zij voldoen aan de kwaliteitseisen van de beroepsvereniging van fysiotherapeuten (KNGF) en ingeschreven staan in het Kwaliteitsregister Fysiotherapie. Ook zijn alle fysiotherapeuten BIG-geregistreerd.

Medische trainingsprogramma’s

Elke lichamelijke klacht is anders. Daarom maken wij medische trainingsprogramma’s altijd op maat. Samen met de therapeut analyseert je jouw huidige situatie. Aan de hand daarvan worden persoonlijke doelen afgestemd. Uiteraard wordt daarbij rekening gehouden met een verminderde belastbaarheid. Zodra de doelen op papier staan, wordt gestart met de behandeling. De fysiotherapeut begeleidt je het hele proces en houdt intensief contact met de arts, specialist of trainer zodat je zo snel en goed mogelijk herstelt.

Voortgang testen en meten

Iedere revalidatie begint met het maken van een analyse, waarbij de begin- en gewenste eindsituatie in kaart worden gebracht. Door te meten en testen krijg je ook een idee van de voortgang van het herstelproces. Bij de metingen wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige apparatuur.

Krachtmetingen: CYBEX-isokinesie, computergestuurde metingen van kracht- en krachtuithoudingsvermogen. Onze praktijk beschikt over ’s werelds meest geavanceerde apparatuur op het gebied van krachtmeting en -revalidatie: het CYBEX-systeem. De metingen geven een zeer betrouwbaar beeld over de huidige beenkracht bij cliënten. Wij maken bovendien gebruik van de CYBEX TEF MODULAR COMPONENT, die ons in staat stelt om de kracht van de rompspieren in staande positie te meten.

Kracht- en coördinatiemetingen & revalidatie: MONITORED REHAB SYSTEMS, software gesteunde meting van kracht en coördinatie. Door Nederlandse fysiotherapeuten ontwikkelde apparatuur waarbij alle vormen van krachttraining en functionele training in het revalidatieproces toegepast kunnen worden.

Kruisbandtesten van het kniegewricht met de: KNEELAX 3 van MONITORED REHAB SYSTEMS. De KNEELAX is als enige apparaat ter wereld in staat om op snelle en eenvoudige manier de laxiteit (losheid) van de knie te bepalen. Knieblessures met kruisbandproblematiek kunnen nu objectief en reproduceerbaar gemeten worden.

Metingen van het uithoudingsvermogen & revalidatie: TECHNOGYM BIKE MED en RUN MED. de fietsergometer en loopband van topmerk TECHNOGYM zijn uitgerust met speciale test- en trainingsfuncties. Testen en trainen van het aeroob uithoudingsvermogen is aldus mogelijk bij mensen met een sterk verlaagde conditie, maar ook bij getrainde sporters.

Wervelkolom metingen: SPINAL MOUSE-metingen, voor bepaling van stand en lenigheid van de wervelkolom. Bij klachten van de wervelkolom levert de SPINAL MOUSE op eenvoudige wijze zeer betrouwbare informatie. De metingen zijn niet belastend voor de cliënt met rugklachten en dus op ieder moment uitvoerbaar. Het resultaat van de meting wordt gevisualiseerd op het computerscherm en geeft informatie over de positie en beweeglijkheid van de gehele wervelkolom én de individuele wervels.